Ez történt júniusban

Az év hatodik hava igen sűrűre sikeredett: Miután májusban elbúcsúztunk a nagypályáktól, helyettük ideiglenesen átköltöztünk a kispályák világába. A szárazedzések számát heti kettőre emeltük, és melléjük egy görkorifaktot is beiktattunk. Így már minden héten összesen négy alkalommal jöhet össze a Gerilla társaság! Persze néha pihenni is kell, így egy kerti partinak is helyet szorítottunk a naptárban.

Az idei kispályás korszak nyitányán, a Lobogó utcai jégcsarnokban élmény volt edzeni, de sajnos hamar leengedték a jeget, így tovább kellett keresnünk. Végül nem is találhattunk volna jobb helyet a Gerillahoki bölcsőjénél, a Pólus Centernél. Ez a pálya hazánkban egyedülálló módon  a legnagyobb hőségben is nyitva tart, és ahogy várható volt, jöttek is csőstül a jövő hokicsillagai. Jelen bejegyzés írásáig két alkalom telt el, és még kettő van hátra a pólusos foglalkozásokból, ahol egy órányi gyakorlást mindig 20 percnyi játék követ.

Habár nem egyszerű 13 főre edzést tervezni egy ekkora pályán, eddig sikerrel vettük az akadályokat, és még az újonnan alapított Zsiráf-díj nyertesei is jól érezték magukat. A hosszú nyakú emlősállat köztudottan nehézkesen mozog a jégen, de ha véletlenül megteszi, igen látványosan képes összeesni – innen jött az ötlet, hogy a legszebb elzúgást minden jeges tréning alkalmával egy vándordíjjal jutalmazzuk. Így is tettünk, és az eddigi győztesek mind a legügyesebbek közül kerültek ki – ez jól reprezentálja a zsűri igényességét, ugyanis a bírák nem csupán az esés puffanását, de annak ívét és művészi kivitelezését is figyelembe veszik az ítéletalkotás során.

A szárazedzésekre idén szokatlanul nagy a kereslet, ami nem is csoda, hiszen ahhoz, hogy ügyesebben jégkorongozzunk, nem elhanyagolható némi kondíció sem. Na, itt ezt megkapja mindenki, de bőséggel: a hokispecifikus gyakorlatok elvégzése után kétszer is meg kell gondolni, milyen szögben üljünk le a wc-re. Nem kell aggódni, a résztvevők éppen akkora megterhelést kapnak, amekkorát kibírnak – de félreértés ne essék, a korlátaink sokszor távolabb vannak annál, mint ahová eddig képzeltük őket. Jelenleg hétfőn a József Attila-lakótelep sportparkjában, csütörtökön a Normafánál kerül sor a szeánszra, melynek igen kellemes fáradtságérzet és – az árvíz hagyatékaként – jó pár szúnyogcsípés az eredménye.

Szombatonként görkorcsolyázunk egy nagyot, vagyis megtanulunk görkorizni rendesen, hogy az utcán se kerüljünk nagy veszélybe. A Kármán Tódor Kollégium melletti fedett placcon találtuk meg végül a helyünket, mivel amott sem a nap, sem a szitáló eső nem zaklat bennünket, ráadásul a talaj is kifogástalan. Díjat itt is lehet nyerni, csak éppen egy – szintén összecsukló – kutyafigura jelképezi a leggyönyörűbb földet érés iránti csodálatunkat.

Az eszköztár persze nem csupán egy zsiráffal és egy kutyával bővült, mert ugyebár nemrég beszámoltunk arról is, hogy elindult a szerelésbörze!

A hónap közepén beiktattunk egy jó kis pikniket az egyik Gerillánál, ami oly jól sikerült, hogy… inkább nézzétek meg a galériában! Sikerült annyi enni- és innivalót vinni, hogy végül a hűtőnek is jutott belőle rendesen, ráadásul a lövést is tudtuk gyakorolni egy házi lőpad segítségével. Félidőben elmentünk edzeni egyet, majd – a házigazda nagy örömére – éjszakába nyúlóan folytattuk a bulit.

A foglalkozások és a csapattalálkozók folytatódnak júliusban is, egészen az edzőtáborunkig. Bezony, táborozni megyünk, mégpedig július 17. és 21. között, Miskolc városába. Naponta átlagban 2-3 edzés és vicces csapatépítő programok szerepelnek a repertoárban, majd lesz is róla beszámoló. Szóval a kirándulás után pihenünk egy hetet, és visszatérünk, immáron újult erővel. A tréningjeink nyitottak, úgyhogy várunk titeket szeretettel – ne feledjétek, az első Gerillahoki-edzés ingyenes! Találkozunk legközelebb!

Mit szólsz hozzá?

A következő HTML-kódokat is alkalmazhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>