Gerillákok a táborban!

Vasárnap ért véget a Gerillahoki első, 4+1 napos miskolci edzőtábora, ahol 18 Gerilla izzadt és alkotott éjt nappallá téve. A programokról és a hangulatról az egyik szervező-résztvevő készített novella-formátumba öntött élménybeszámolót, amelyet a csapattagok képeivel ékesítettünk. Érdemes elolvasni, lájkóni, és a lehető legtöbb felületen megosztani (marketingmosoly). 😉 De most komolyan, tök jó lett!

0. nap

Csörög az óra. Korán van még. De még nyomtatni kell, mert tegnap elaludtunk éjjel kettőkor. Meg idejében el is kellene indulni, hogy minden meglegyen, mire a többiek odaérnek.

Na jó, gyors reggeli, nyomtatás, checklista, logisztika… kicsi a kocsi… de mégsem… posta, életmentő kávé és mosdó… és végre délben már az M3-ason.

Érkezés kettőkor, tényleg 2 óra az út, parkolóhely felderítve, kulcsok megvannak.

Tágas, kényelmes öltöző és tiszta pihenőszobák várják 4 napra lakóikat.

Nekiindulunk, hogy felderítsük a szombati városnéző akadályverseny helyszíneit, megtaláljuk a legmegfelelőbb rejtekhelyeket. Mindeközben a többi Gerilla is útnak indult, a csomagjaik is úton, némi fennakadás ugyan történt az autópálya-matrica vásárlás kapcsán, de megoldva. Kétszeresen is…

Elérkezik a várva-várt pillanat, befut az első Gerillamobil a Szabadidőközpont parkolójába, majd hamarosan megérkezik mindenki, így a szobakulcsok gazdára, a Gerillák szobatársakra találnak. Az első vacsoránál már teljes létszámban, izgalommal és – edzőinket ismerve – némi szorongással vegyes félelemmel nézünk az elkövetkezendő napok elébe. Ezen az estén megalakul a három, válogatottnál válogatottabb összetételű, a tábor ideje alatt tudását és rátermettségét 4 házi feladat megoldása során összemérő csapat is: a Jégtörők, Ábrahám Gergő vezetésével (csapata: Borók Dani, Beke Tomi, Radványi Zoli, Szőnyi Kriszti és Tóth Csaba); a Pater Noster, Czakó Gábor irányításával (csapata: Hagymási Miri, Báthor Anna, Szalma Zsuzska, Somogyi “Aranykezű center” Atti és Zhu Zili), valamint a Farkangyalok, Mocsáry Istivel az élen (csapata: Kőnig Krisztián, Pásztor Edina, Sárdy “Zsé” Ákos, Szonda Laci és Márton Kinga).

Takarodó idejében, izgulunk, és kétkedve olvasgatjuk a Mester ajtajára kiragasztott órarendet, elmélkedünk, hogy fogjuk túlélni, és vajon tényleg reggel hatkor személyesen ébreszt?

Szoba

1. nap

Tényleg. Pontban hatkor kopogtat, nincs mese, kelni kell. Kómás csajok bögrével a kezükben sorban állnak forróvízért a háromazegybenhez, aztán futás a száraz bemelegítésre. Ilyen se volt még, nem is tudunk bánni az idővel, utolsóként lépünk jégre, az első jeges edzés koris gyakorlatokkal kezdődik mindkét csapatnak, aztán a szokásos kezdő-haladó csoportokban mindenki izzad a saját szintjén. Száraz levezetésként még némi hasizmozás, nyújtás, aztán egészen pontosan 8 perc volna fürdésre, 6 lánynak 3, 12 fiúnak 4 zuhany alatt… nem is sikerül, a reggeliről is késünk, így már az első szárazedzést is a csapat egy része büntivel kezdheti majd Szilárdnál, míg a másik fele a szokásos Kerekes-féle azthiszedhogykönnyűleszdemégse körversenyben indul.

Következhet az elméleti foglalkozás, ahol taktikázunk, megnézünk pár meccsfelvételt a magyar hoki különféle korszakaiból, majd a reggeli edzésen videóra rögzített gyakorlatokat elemzik nekünk Andrisék. Kicsi pihi… ebéd… most kezdünk felébredni igazán, az elméleti órán kiosztott első házi feladat, a szurkolói vers írása egészen feltüzeli a Gerillákat, itt is, ott is összedugott fejeket látni a teraszon, a parkban, készülnek a művek, hiszen vacsoránál le kell adni!

A második jeges edzés már olajozottabban indul, a vacsorára már időben sikerül érkezni, sőt, mivel mestereink mára kimenőt adtak maguknak, hogy találkozzanak a város híres jégkorongszurkolóival, mi is engedélyt kapunk a kulturált szórakozásra, szigorúan a jó alvást elősegítendő, 1 maláta-komló koktél elfogyasztása erejéig. Nem élünk vissza a bizalommal, mindannyian 11-kor ágyban vagyunk, jó éjt puszi, esti mese, stb. Még hajnali egykor azért meghallgathatjuk az Újpest-indulót hazatérő jókedvű edzőink élvezetes (?) előadásában, aztán végre minden elcsendesül…

Versírás

2. nap

Na igen, van, akinek ez másnap, igyekszünk csendesen járni, egyet se pisszenni, 10 perccel előbb az öltözőben lenni… de nem segít… a másnap az 9 kör futással jár… meg még más egyébbel is. Megírjuk a 10. pontot a Gerilla-illemkódexben: nekik is tilos… de azért csak túléljük ezt az edzést és elméletet is (ezúttal a taktika és a videózás mellett a sportág legfontosabb szabályairól és leggyakoribb szabálytalanságairól szól a fejtágítás), megkapjuk a második házit. Készítsünk szurkolói transzparenst (műveltebb kínai kollégák kedvéért: ta-ce-pao-t), a papír, filctoll adott. Indul a kreatív munka, ez nehezebbnek bizonyul az előzőnél, kitölti a napot a fakultatívan meghosszabbított takarodóig, de rendkívül jól mulatunk ma is. Közben lenyomunk egy lájtosszilárdosszáraztaktikázós és egy másnapellenéreselájtos szárazat, és egy végén nagy pályán mindenkijátszós jegeset, majd elköltjük a jól megérdemelt vacsinkat, és dolgozunk tovább a plakátokon. Ma senkit nem kell altatni már…

Rajzolás

3. nap

A meccs napja!

Ma már minden gördülékenyen megy, magunk melegítünk a tanultak alapján, gyakorolják a srácok a taktikát, és feláll a meccsre a 3 sor, két első meccsesünk is van ma: Zsuzska és Isti, izgulnak is rendesen!

Reggeli után elkészítettük a harmadik házi feladatot, az elméleti tudásunkról kellett számot adnunk.

A tanultak átismétlése után minden csapat előadta szurkolói versét, és bemutatta plakátját, a hangulat és a lelkesedés a tetőfokára hágott. Szoros versenyben a Farkangyalok az első, a Jégtörők és a Pater Noster holtversenyben a második helyen állnak. Az ezután következő pihenő ebédig a csapat számára a meccsre felkészülés ideje, nekünk viszont az esti játék előkészítése jutott; egy röpke óra alatt elrejtettük a jeleket, lefotóztuk a helyeket segítségképpen, majd ebéd után még maradt időnk a csapat számára egy meglepetéssel is készülni.

Kettőkor már mindenki az öltözőben, készülődés, izgalom, taktikai megbeszélés, melegítés, és végül a MECCS! A jelentős szurkolói tömeg (3 fő, Gerivel együtt 4) és a jelentősen javult teljesítményünk és összhangunk ellenére sajnos a mai napon nem nekünk kedvezett a szerencse, ennek ellenére elégedetten, sőt edzői dicsérettel léptünk le a jégről, hiszen 3 remek gólt szereztünk: Borók Dani, Ábrahám Gergő és Somogyi Atti találtak be az ellen hálójába, Atti ezzel elvesztette a gólszüzességét is, ehhez külön gratulálunk!

Mivel a vereség kedvünket nem szegte, fél hatkor már harcra és városnézésre készen gyülekezünk a csarnok előtt. Megkapjuk a negyedik házi feladat elvégzéséhez szükséges első segítséget, és indulunk a városba. A cél a tábor emléktárgyát megtalálni az állomásokon elrejtett jelek, versek alapján, majd visszatalálni a parkba, a csarnokhoz. A Farkangyalok és a Jégtörők emberhátrányban indulnak, hiszen Krisztinek haza kellett sajnos utaznia, édesanyját baleset érte (természetesen jobban van azóta, nem esett komoly baja, ezúton is jobbulást kívánunk!), a Farkangyalok pedig a fair play jegyében lemondtak a játék egyik ötletgazdájának társaságáról.

A verseny állása mindenki meglepetésére nagyot fordult: a tesztért kapott pontok után a Farkangyalok még mindig az első helyen álltak, nyomukban szorosan a Jégtörőkkel, és végül a Pater Nosterrel, de a nagy esélyes elsőként bár, de nem teljesített küldetéssel tért vissza a parkba, nem találták meg az utolsó, az emléktárgyat rejtő helyszínt. Így teljesítményük nem ér pontot, másodikként a Jégtörők érkeznek, majd harmadikként egy szerencsés blöff segítségével végül nyomra akadt Pater Noster. Így a verseny a Jégtörők 9 pontos győzelmével ért véget, őket a Farkangyalok követték 8 ponttal, illetve a Pater Noster 6 ponttal.

Estére már mindenki felszabadult, örülünk egymásnak, a meccsnek, a győztes vetélkedős csapatnak, akiket egy szerény ajándékcsomaggal leptünk meg, Atti góljának, Zili ütközésének, a marhapörköltnek, a Mesterektől kapott oklevélnek és a reggel készült csapatképnek, melyet mindannyian aláírtunk emlékül… de legfőképpen a hivatalosan engedélyezett záróbulinak, melynek során egy hordónyi sör elfolyt, remek képek készültek, csocsóztunk, kebaboztunk, kulturáltan szórakoztunk… EGYÜTT. Mi, Gerillák. Mert nekünk így jó.

Emlékkorong

4. nap

Elérkezett sajnos az utolsó nap is, későn kelés, nem rohanás, önálló melegítés, kicsi gyakorlás, és végül örömhoki mindenkinek. Azért hogy erre a napra se maradjunk izgalom nélkül, Mestereink büntetőlövő-versennyel készültek mára, a dobogós névsor pedig: Mocsáry Isti, Ábrahám Gergő és Kőnig Krisztián. Jutalmuk egy-egy emlékkitűző, a többiek osztatlan figyelme és zajos ünneplése, meg egy sztárfotó.

Reggeli után útra keltünk, a csapat nagy része fáradtan hazafelé vette az irányt, az elszántabbak pedig 8-an kisvasútra szálltak, hogy megcsodálhassák Lillafüred nevezetességeit, a Kastélyt, a Szinva-vízesést, az Anna-barlangot és a Hámori-tavat. Ez utóbbi adott otthont az első Gerilla Tavi Ütközetnek, a Sárga gálya (Zsuzska, Atti és Dani) és a Piros gálya (Anna, Andris, Geri és Kinga) részvételével… az eredmény titkos. Annyira, hogy magunk sem tudjuk, ki nyert.

Egy biztos, hogy minden Gerilla nyertesnek érezheti magát, mert szuper jó csapat vagyunk, reméljük, ez a tábor csak a kezdet, mielőbb ismét együtt lehetünk, vár minket a JÉG!

Büntetőlövő-verseny

Köszönjük minden csapattagnak a részvételt, a hősies helytállást és a jó hangulatot!

Üdv: Kinga

Az edzőtábor hivatalos galériáját itt tekinthetitek meg.

2 komment ehhez: Gerillákok a táborban!

  • Szalma Zsuzsanna  aszongya:

    Nagyon szuper lett az írás, külön köszönet érte. Igazán remek összefoglaló a táborról. Köszönjük!

  • […] címen vagy a 20/349-7079-es telefonszámon. Végezetül ízelítőnek íme egy élménybeszámoló és egy képgaléria a 2013-as borsodi táborról. Gyere, már […]

Mit szólsz hozzá?

A következő HTML-kódokat is alkalmazhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>