Hogyan lettem Gerilla? 1. rész

Az edzők rengeteget szerepelnek, hiszen ez is munkakörük szerves részét képezi. De mi a helyzet a játékosokkal? Terveink szerint hetente jelentkező cikksorozatunkban olyanokat szólaltatunk meg, akik “szenvedő alanyai” a Gerillahoki-edzéseknek, hogy végre ők is elmondhassák, hogyan találtak ránk, és miként lettek közösségünk fontos tagjai. Az első részben a 24-es számmal játszó Czakó Gábor meséli el történetét.

2009-ben húztam először korcsolyát a lábamra, és mint sokan mások, én is a Városligeti Műjégpályán körözgetve próbáltam fejlődni telente. Először jégkorongozni egyik haverom hívott le, mondván, hogy kevesen vannak, és legalább nem a koritudásommal leszek elfoglalva játék közben, így jobban fejlődöm. Akkor a botot még csak harmadik támaszpontnak használtam a jégen, ám ennek ellenére is sikerült gólt ütnöm, ami meghozta a kedvem ehhez a sporthoz. Lelkesedésemet látva, amikor nem volt teljes a létszám, csatlakozhattam hozzájuk, ám zavart, hogy csak lassan fejlődöm, és még mindig rosszabb vagyok a többieknél.

Czakó

Elkezdtem keresni amatőredzéseket, de vagy hajnali időpontban voltak, mint a Gerillahoki, vagy már magasabb szintű tudás volt szükséges hozzájuk. Így teltek a hónapok, lementem párszor korioktatásra Erzsébetre, havonta vettem egy védőfelszerelést – már megtanultam, hogy nem kell előre bevásárolni, mert aztán csak rakhatom a teniszütő, a neoprén ruha, meg a karate gi mellé a sarokba, ha mégsem tetszik.

Éreztem viszont, hogy ez még így kevés, ezért tavaly rászántam magam, hogy egyszer kihagyom a szombat esti bulit, és megnézem a Gerillahokit. Ami végül meggyőzött róla, hogy érdemes ide lejárni, az az edzők hozzáállása, a barátságos légkör és hogy mindenféle szintű ember megtalálja számítását, így én is, aki még a jégen alig tudott állva maradni. Végül egyre kevesebb lett a buli, egyre több az edzés, azóta pedig a heti programban már az edzés a fix pont.

Mit szólsz hozzá?

A következő HTML-kódokat is alkalmazhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>