IT-sek és Bohócok

A honlap adminjának késlekedésére pontot téve egy cikkben közöljük A-csapatunk múlt heti, ITonICE elleni meccsének, valamint B-csapatunk tegnapi, Zuglói Bohócok ellen vívott mérkőzésének a beszámolóját. Mindkét találkozó bővelkedett az izgalmakban, annál kevésbé a Gerilla-győzelmekben, de azért örülünk, mert jó mérkőzések voltak. A lelátó népe játékosainkhoz hasonlóan minden alkalommal lelkes volt. Olvassátok hát kiemelt figyelemmel Hesz Laci legújabb, edzői értékelésfélékkel és telefonos képekkel kiegészített tudósításait!

ITonICE – Gerillák A 5-1

Eljött a nap, amikor az ITonICE csapata ismét jégre lépett Gerilláink ellen egy visszavágó erejéig, a korábban elszenvedett 7-0-s vereséget követően. A szokásos bemelegítés után kezdetét vette a rendhagyó darabszámú és hosszúságú játékrészekkel a küzdelem. A felettébb dinamikus játék közben észre sem vettük, hogy milyen hamar telik el harminc perc. Csaták mindkét kapu előtt elszántan, mintha minimum egy Stanley repróért menne a dolog. Az ITonICE játékosai úgy potyogtak, mint a félig érett körte apámék kertjében a nyár közepén. Gondolom, ez valamiféle harcmodor volt a részükről, mert a fociban láthatunk ilyesfajta becsúszó szerelést. Gondoltuk, onnan az ötlet. Mi tagadás, néha be is vált nekik. A 20. percben a korong egy komoly lövést követően szállt el a kapunk mellett, s a palánkról visszapattanva ismét Miri felé lőtték azt sikeresen, így megszerezve az 1-0-s vezetést. Miri fel sem ocsúdhatott, amikor ismét egy lassan becsorgó korong 2-0-ra módosította az állást kábé egy perc elteltével. Majd megint egy percen belül támadásba lendültek IT-ék, és egy bombával bevarrták a 3. góljukat is. Már 3-0. Ez azért már komolyabban felszította a tüzet a házunk táján, s a 25. percben Ábrahám góljával szépítünk 3-1-re. Az ezt követő öt percben ismét fáradhatatlan játék jellemzi mindkét csapatot. Gerilláink próbálják az eredményt tovább szépíteni, de IT-ék kapusa – el kell ismerni – remek formában van. Harminc perc játék után így az előbbi számokkal zárul a küzdelem.

meccs

A 2. játékrész kis szünet és edzői instrukciók után kezdetét veszi. Mindkét csapat az eddig tapasztalt vehemenciával veti magát bele a küzdelembe. A hetedik percben a kapunk felé poroszkáló korongot Zhu szerencsétlenül kezeli, így máris szemtől szemben a támadó IT-játékosnál a zsuga, s nem is teketóriázik, Zhu mellett belövi. Az állás mostmár 4-1 ellenfeleink javára. A következő bő húsz percben nem lő egyik csapat sem gólt. Folyamatosan mennek a támadások, csere cserét követ, Gerilláink ostromolják a piros mezesek kapuját, de a siker elmarad. Minden lövést hárít a kapus illetve a védelmük. IT-ék támadásai is sorra kudarcot vallanak, a Gerillák fokozottan őrködnek. A 31. perceben egy bulit sikeresen elhozva a pirosak szereznek gólt. 5-1. Csapatunk próbál szépíteni, de odaát a védelem könyörtelen. Bazsó előtt úgy záródnak össze ketten, mint a metró ajtaja Friss Tamás előtt reggel az iskolába sietve. A csatt látványos. Aztán egy perc múlva hasonlóképpen jár Végh Beni is. Nem sikerül behozni a hátrányt. A 34. percben szabálytalanság okán Kőhalmi próbálkozik egy büntetővel védeni a becsületünket, de sajnos ő sem jár sikerrel. Így marad az 5-1 . Az elkövetkező több mint tíz percet szintén a gólmentes csatározás jellemzi, így az 5-1-es állással zárul a visszavágó a 45. percben.

Nézőként ismét élmény volt a játék! Köszönöm a fagyoskodók nevében!

A csapat: Hagymási, Zhu – Radványi, Ress, Szabó, Boldizsár, Gyula F. – Ferenczy, Végh Beni, Bazsó, Abai, Kőhalmi – Varga, Ábrahám, Borók, Czakó, Sárdy

Andris edző értékel:

Felszívtuk magunkat a Vénfarkasok-meccs óta; sokkal inkább úgy tűnt, hogy a játékosaink megerőltetik magukat egy mérkőzés alkalmával. Úgy sejlett, mintha egészen más csapat korcsolyázott volna ki a jégre az IT-sek részéről, mint a legutóbbi meccsen (ami részben igaz is volt), de ettől csak jobb lett az iram, amit felettébb élveztünk mindahányan. Hogy is szokták mondani? “Az eredmény nem tükrözi a két csapat közötti különbséget.” Volt két álmos percünk, amikor tulajdonképpen elveszítettük a meccset, de utána sikerült visszarázódnunk, és sok akcióból született az ellen kapusának gyomrát célzó lövés. Az időzítéssel vannak még gondjaink, többeknek a kondival is, de mint azt egyenként legépeltem sokaknak, ez edzésre járással könnyedén orvosolható. Mindenesetre élmény volt számomra a találkozó, előrelépésként értékelhetjük az eddigiekhez képest.

———————————————————————————————

Zuglói Bohócok – Gerillák B 2-1

meccsElérkezett a napja a decemberi meccs visszavágójának. Fertály óra bemelegítés a szokásos gyakorlatokkal (most kivételesen az én jeges részvételem híján látványos hanyatt esés nélkül), majd köszönés, csatakiáltás. Elhangzik a sípszó, egymásnak feszül a két csapat. Némi erőfölény tapasztalható a házunk táján, jobbára a vidám fiúk szorulnak be a harmadukba. Mi, a Gerilla szurkolói “B közepe” bizakodva figyeljük az eseményeket az elbitorolt zsűriterráriumból. 5 perc elteltével majdnem sikerül megszerezni az első gólt Horváth jóvoltából. Nem sokon múlik. Újabb 3 perc elteltével Szonda lő kapura, de azt is sikerül Mirinek védenie. (Igen, nem írtam el, Miri ezen a meccsen ZBKMV Zuglói Bohóc-kapus, mint vendég.) A 11. percben már viszont Somogyi kitartó akciója folyományaként Kóródi lő strigulázható találatot. Széles mosoly, zajkeltés az örömmámor jegyében, 0-1 ide. Továbbra is támadunk, újabb 2 perc elteltével Kitzinger lő, de gól híján marad az állás. A zuglóiak néha kitörnek, de nem sikerül, csak ritkán komolyabb támadást indítaniuk. Ilyen esetben sem jönnek csapattársaim zavarba, Végh Boldi jégen csúszó horizontális pozíciója el is bizonytalanítja őket a 17. percben. (Mondjuk nem csodálom, edzésen nekem se ő lenne a kedvencem az ütközéses gyakorlatokban.) Az utolsó percben kapunkra lőnek, de Zhu véd. Véget ér az első harmad.

Pár perces pihenés következik. Ellenfeleinknél egy utánpótlás-játékospalánta adja a tanácsokat “fateréknak”. Hiába, jó pap holtig tanul, akkor meg pláne, ha Bohóc! Sípszó, 2.harmad indul. Alkalmi cellánkból nézve úgy tűnik, ez a 20 perc keményebb lesz. Feltételezésünk nem alaptalan. Az 5. percben az új taktikának köszönhetően egyenlítő gólt szereznek vendéglátóink. Az ezt követő percekben szintén az ő játékuk dominál inkább, de a vezetést még nem tudják megszerezni. A 8. percben Zhu ismét remekül véd. A 10. percben viszont kis csúszásba kerül az események menetéhez mérten, így a házigizdák 2-1-re módosítják az eredményt. Még 2 perc van hátra, rajta vagyunk, hogy behozzuk az egy gól hátrányt, de a 2. harmad ezzel az eredménnyel zárul.

Kábé 1 perces néma gyászt és folyadék-utánpótlást követően indul a 3. harmad. Jobbára a Bohócoknál a pakk. Próbálkoznak rendesen, növelni szeretnék az előnyüket. Számításukat a 3. percben Szalma Zsuzska húzza keresztbe, egy pillanatra fellélegezhetünk. Ugyanebben a minutában kapunk ismét veszélyben, de Zhu kiüti a korongot. A 6. percben majdnem sikerül egyenlítenünk, de csak majdnem (a résztvevők jelentkezését várom, mert a “terráriumból” nem láttam rendesen). 10. perc. Figyelem! Nem mindennapi taktikai elem: Támadó balszélső mellé korcsolyázás jó hátvéd módjára, majd némi testi kontaktus alkalmazása, a kinyíló ajtón az ellenfél kitessékelése, közben továbbcsúszás. Utólagos bevallás alapján mindezt nagy részben csukott szemmel. Sokat nem fűznék hozzá, bevált! A hátralévő 10 percben ismét harc oda-vissza. 2 perccel a befejezés előtt túl sok Bohóc a jégen. Vasi Tomi büntetőt lőhet. Ő amolyan Brúszviliszesre veszi a figurát, legalábbis nekem az Utolsó cserkész című film ugrott be rögtön a lövés pillanatában, klasszikus mondatával: fej vagy gyomor? Miri mindkét testrészével véd fordított sorrendben, s így marad a 2-1.

öltöző

A “béközép” egyöntetű véleménye, hogy szórakoztató játékot nyújtottak a felek. Fenti összefoglalóban ha valakit nem emeltem volna ki teljesítményének megfelelően, az csak a bambulásom és/vagy emberi gyarlóságom eredménye! Köszönjük mindenkinek!

A csapat: Zhu – Kiss E., Végh Boldi, Kóródi, Vasi, Somogyi – Kőnig, Szonda, Hosszú, Horváth, Király – Szalma, Juhász, Serfőző, Kitzinger, Märcz

Andris edző értékel:

Sokkal jobban működtünk, mint a decemberi meccsen, bár igaz, hogy most kisebb volt a csapatban a kezdők aránya (sajnos nem értek rá), és a résztvevő kezdők is sokat fejlődtek. A mérkőzés elején keményen támadtunk – az ellennek beletelt egy harmadba, amíg felébredt. A későbbiekben pozíciót váltott az a bizonyos kocka: mi elfáradtunk, a Bohócok viszont erőre kaptak, és a kockával együtt a lövések aránya is megfordult. Miri a túloldalon szinte megfagyott, mert a támadásaink rendre elhaltak az ellenfél kékvonalánál. Mindezekkel együtt sem vagyok szomorú, mert a keret nagy része még nem tanult taktikát (mindennek eljön az ideje, mondá valaki), ellenben a technikai fejlődés látható formát öltött (még Zili kapusnál is), továbbá sok múlt azon, hogy TJ Oshie a megbeszéltek ellenére még nem érkezett meg Magyarországra.

Üdvözlettel: Hesz László

Címkék:  , , ,

Mit szólsz hozzá?

A következő HTML-kódokat is alkalmazhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>