Sarki Rókák – Gerillák A 2-3

Vasárnap óta vártam ezt a csütörtöki estét. Relatíve kényelmes ülés a magas lelátón, és a lábam sem fog lefagyni a meccs végére! Hurrá! Mi kell még? – tehetjük fel a kérdést. Két jó csapat, egy éles szemű, rutinos bíró, s kezdődhet is a program. Utóbbinak kissé hiányát éreztük a meccs során a lelátón és a pályán egyaránt, de inkább jöjjenek az események!

Már az első percben látszik, hogy a meccs jobbára Rókáék kapuja előtt fog zajlani. Ress ostrom alá veszi a kaput, lövései nyomán a kapus mamutjának pufogása messzire elhallatszik. Csere cserét követ, izgalmas a játék, de gól egyenlőre nem születik. A lövések útját állja a kapus. A 9. percben sikerül ellenfeleinknek meglépni a koronggal, 6-7 méterről rálövik. Zhu látszólag menti a helyzetet, de sajnos nem sikerül a korongra “ráülnie”, a háta mögött az komótosan átlépi a gólvonalat, így 1-0 ra vezetnek ellenünk. A csatározás folytatódik. Ismétlés a tudás anyja – tartja a mondás, 5 perc elteltével, biztos ami biztos, Zhu megismétli az előbbieket, de még mindig nem sikerül a védés. 2-0 . A 17. percben Ress sérül, de némi jeges-havas, horizontális pozicionálás után a saját koriján hagyja el a jeget. Ezt követően a 20. percben Bazsó passzol, s Kőhalmi szépít, az állás 2-1. Szünet még nem következik, folytatódnak az események. Egy perc múlva Sárdy majdnem döntetlenre állítja az eredményt, de sajnos csak majdnem. A 24. percben egy állítólagos szabálytalanság után bíró spori büntetőt ítél ellenünk, melyet Zhu véd. Marad a 2-1 . A következő 6-7 percben izgalmas csatározásokat láthatunk, mindenki odateszi magát legjobb tudása szerint. A 31. percben Czakót kaszálják el, büntető következik, de a kapus kivédi a lövést, marad a 2-1. Három perc múlva, a 34. percben rövid szünet következik.

Zhu kispados lesz, eztán Hagymási a kapus. Nemsokkal a mikro-wellness után Ábrahámmal szabálytalankodnak, most nála a lehetőség, hogy egyenlítsen, de pechünk van ma, még mindig nem sikerül. A következő percekben Boldizsár veszi többször tűz alá a kaput, de nem születik gól. A 39. percben Farkas Gergő vezeti kapura a zsugát, az a harcban Boldizsárhoz kerül, ő pedig begépészkedi a hálóba. Végre 2-2! Örülünk! Két perc múlva majdnem Czakónak sikerül vezető találatot szereznie. Eztán Farkas Miki és Farkas Gergő testvériesen passzolgatnak, élvezetes az összjáték a házunk táján. Rókáék kezdik elveszíteni hidegvérüket, néha szétcsúsznak taktikailag, mint a típusnápolyi az újpesti piacon, a 40 fokos melegben júliusban. Érik az a 3. gól – gondolom magamban. Ebben a pillanatban Boldizsár hatalmasat lő kapura, melytől a kapus kesztyűje szerintem amortizálódott egy komolyabbat. Szerencséje van, még nem szerezzük meg a vezetést. Nem sokkal később a kapu felső vasán képződik egy zenei “A” hang, de gól továbbra sincs. A 46. percben iskolapéldás blokkot láthatunk, de a bíró nem respektálja, egy erősen vitatható büntetőt fúj ellenünk. A Rókák játékosa tisztában van a helyzettel, sportszerű módon “jelképesen” elvégzi a lövést Hagymási felé. Folytatódik a játék, egy-két játékos másként éli meg a történteket, kialakul némi szóváltás. A 49. percben Ress gólt lő, így 2-3. Végre vezetünk. Széles mosoly a képünkön a lelátón. A következő 5-6 percben is sokszor támadunk. Kiemelném Bazsó hanyag eleganciával történő fonák lövését, mely után nem sokkal szabálytalankodnak vele, így büntetőt is lőhet. Ebből a lövésből sem születik pont, marad a 2-3 az 55. percben. Nem sokkal eztán a bíró lefújja a mérkőzést, a bruttó 60 perc vége előtt.

csapat

Megint ismételni tudom csak magam, nem csalódtam bennetek! Jól éreztük magunkat a lelátón! Köszönjük!

A Csapat: Zhu/Hagymási – Ress, Varga, Farkas G., Boldizsár, Farkas M. – Ábrahám, Kerekes, Kőhalmi, Bazsó, Szonda – Kiss E., Sárdy, Czakó, Borók

Andris edző értékel:

Úgy éreztem, korábban nem tudtam megfelelő hitelességgel nyilatkozni, mivel fizikai valómban nem érezhettem át a játékosok helyzetét, így ezúttal Kerekes álnéven magam is részt vettem a találkozón. Mondhatom, alapvetően jó kis meccs volt, a régi szájkaratés-bemozdulós időket sikerült hiba nélkül reprodukálni. Na, de a játékra visszatérve kijelenthető, hogy csapatunk jól szuperált. A korábbi alkalmakhoz képest sokkal több kapura lövés született az ellen oldalán, pedig jó brigáddal futottunk össze, efelől semmi kétség. Amivel továbbra is sokat küszködünk, az a helyzetek értékesítése. Ámbár az is igaz, hogy Varga Ákos egykori harcostársam személyében kiváló kapus védte a Rókalyukat, így megbocsátható a mieinknek, hogy ilyen sokáig vártak a fordítással. Ez a mérkőzés kis lépés volt az emberiségnek, de ha legközelebb is így játszunk, kikérek egy hosszúlépést a csapatnak.

Üdvözlettel: Hesz László

Fotók: Ősz Zsuzsó

Mit szólsz hozzá?

A következő HTML-kódokat is alkalmazhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>