ITonICE – Gerillák A 6-7

A 6. és a 7. gólunk szerzője kissé beletemetkezett a munkába, így csak most jutott ideje arra, hogy közzétegye Hesz Laci legújabb izgalmas beszámolóját. Kicsit kanyarodjunk vissza az időben, egészen április 30-ig. Íme!

Erősen kitavaszodott, de ezt mi nem szívesen vesszük tudomásul, s április vége ide vagy oda, ismét egy meccs. Lassan örök rangadóként írhatok majd a két csapat küzdelméről a rendszeres megmérettetések okán – így a riporter.

Én mondom, aki e két csapat meccsét kihagyja játékosként vagy nézőként, az komoly veszteséget szenved el!  A meccs április 30-án 19:50-kor el is indult komoly tempóval mindkét oldalon… na jó, nem teljesen – inkább nálunk ezúttal. Támadás támadás után, komoly nyomást gyakorolva ezzel az ellenre. A 8. percben Ress gólt is szerez. Aztán, hogy egyértelműbb legyen, hogy ki a Dani a gáton, ismét betereli a zsugát a hálóba a 9. percben is, pedig szorgos csapatunk erős létszámhiánnyal küszködik a Bazsó, Abai, Kőhalmi triumvirátus igazolatlan távolléte miatt. Néha fentről, az újonnan kialakított lelátóról több lógó nyelvet vélek látni, mint egy komolyabb sztriptízbár széksorai közt (gondolom). A meccs 10. percére a későn jövők is helyet foglalnak a kispadon széles mosollyal. Zhunak sem kell több, mindjárt beenged egyet örömében. Így a 10. percben 2-1 az állás. Innentől teljes soraink cserélnek, de a kezdeti lendület mégis megcsappan. Helyzetek mindkét oldalon, a 15. percben Borók lő, de nincs találat. S eztán a korábbi állással zárul a harmad.

A rövid szünetben kis taktikai megbeszélés. Mindenki mindent ért. Még mi is bólogatunk fent az emelvényen. Eztán az 1. percben Ress ismét az IT hálójába küldi a korongot, s már 3-1 . Alig telik el egy perc, amikor Kováts növeli tovább a Gerilla-előnyt. 4-1 . De jó leírni! Ellenfeleinknek viszont nem szegi kedvét a dolog, jönnek folyamatosan, tudják, hogy azért ez még bőven behozható, megfordítható. Az 5. percben Ábrahám szabálytalansága okán az IT-ék lőhetnek büntetőt. Zhu kijön a kapuból pár métert (letámadásos védekezés??), de ez nem zökkenti ki a játékost,  egy csellel kikerüli őt, s már szépít is. 4-2 . Ezt követően mi esünk szét kissé, sok a helyzet a harmadunkban. Zhu hál’ Istennek hárít többször egymás után. Úgy tűnik, jó formában van. A 12. percben ismét IT-büntető, ezt ezúttal védi. Viszont egy perccel később nincs ilyen szerencséje, a piros mezesek betalálnak. 4-3 . Hat perc gól nélküli, de semmi esetre sem unalmas játék következik, majd a 19. percben büntetőt lőhetünk. Izgalom és feszkó. A hangos biztatás hatására sem sikerül viszont a találat, marad a 4-3. Az ezt követő percben egy a kapusunkat ért lövés gellert kapva beperdül a hálóba, és így 4-4-es döntetlennel zárul a második harmad.

20140430_210334

Ismét rövid szünet, edzői instrukciók. Óra indul, karcolnak a srácok. A 3. percben Zhu ismét látványosan véd. Majd ezt 2 perc múlva megismétli. A 7. percben viszont ismét mi örülhetünk, Ress megint csak betalál az ellenfél kapujába, így 5-4. Nem sokáig örülhetünk, az ellenfél taktikát váltva messzebbről próbálkozik erős lövésekkel, melyből egy be is akad a gólvonal mögé. 5-5 a 9. percben. Zavaró ez az eredmény, már többször is vezettünk. A 11. percben Kerekes mint jó edző, példát mutatva megszerzi a 6. gólt. Közben folyamatosak lesznek a két csapat közt a szóváltások. IT-ék zavartságukban verbális családfakutatást végeznek, illetve következő csapatfelállásukat ismertetik. Ress Dani ütőfogási tanácsokat ad cserébe. A 15. percben kapunk körül komoly tömeg alakul ki, melynek sosincs jó vége. Természetesen most sem, egyenlít az ellenfél. Egy perccel később Abai lőhet büntetőt, rácselez a kapusra, de nem sikerül a korongot a fekvő kapus mamutja fölé lőnie, így marad a 6-6. A lendületes játék folytatódik. Közel a vége, de a befejezés előtt egy perccel ismét Kerekes talál be. 7-6 lesz az eredmény. Ezzel zárul egy perc múlva a mai találkozó.

A csapat: Zhu – Jávori, Németh, Kováts M., Ress, Kováts K. – Végh Beni, Varga, Kőhalmi, Abai, Bazsó – Ábrahám, Farkas M., Kerekes, Éry, Borók.

Andris edző értékel:

Nem terveztem, hogy ma játszani fogok, hiszen rá kellett jönnöm, hogy az edzői viselet sokkal jobban áll, de sajnos vis major közbelépett, és be kellett vennem magamat a csapatba. Részünkről ez a meccs a számolgatásról szólt, ugyanis ki kellett kalkulálnunk, hányszor rúgjuk fenékbe a késő csapattagokat. Szokatlan módon két csatársorral és három hátvédpárral indultunk a csatatérre, de úgy tűnt, így is sikerül megfognunk jól küzdő ellenfelünket. Szerencséjükre azonban idővel megérkezett a második csatársorunk. Szorosabb lett a meccs vége, mint amilyennek indult, de azért halkan megjegyezhetjük, hogy biztató játékot nyújtottunk.

Üdvözlettel: Hesz László

Fotók: kanga

Címkék:  , ,

Mit szólsz hozzá?

A következő HTML-kódokat is alkalmazhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>