A Mozgás Éjszakája 2014 – avagy egy hajóban eveztünk

Az elmúlt hétvégén 8 fős kis csapatunk – egy barátnővel és egy kiskutyával kiegészülve – tiszteletét tette az első Mozgás Éjszakáján.

IMG_0113
Este a Városliget egyik népszerű kiülős vendéglátóipari egységében gyülekeztünk, itt koccintottunk a heti névnaposok és szülinaposok egészségére – akár jelen voltak, akár nem -, majd felkerekedtünk a sárkányhajózás helyszínére beszállókártyát szerezni. Kártya zsebben, időnk a vízre szállásig, mint a tenger, nekiindultunk kalandot keresni.

Mindjárt elsőre egy hullahopp-karikás hostessbe botlottunk, az üzlet jónak ígérkezett, 1 müzliszelet 30 másodperc karikatekergetésért cserébe. Csípőn, természetesen. Sajnos a dokumentációnak a kedvezőtlen fényviszonyok és a gyors mozgás nem kedvezett, így kénytelenek lesztek elhinni, hogy ebben a műfajban is a Mesterünk bizonyult a legjobbnak. A bátrabbak jóllakottan indulhattak a következő helyszínre: Hősök tere, tömeg, ugrabugra… nos, ezt kihagytuk, bár megállapítottuk, hogy “megélhetésünket” egy zumba-szakosztály erősen elősegítené.

A zumba-lázat a korfball követte, a keménymag 3 zsengekorú versenyzővel kiegészülve mindent elsöprő támadást intézett – egymás ellen, így a meccset természetesen a Gerillák nyerték.

Labda után végre mentőmellényre és evezőre váltottunk, és bár a szervezők letették a szent esküt, hogy tuti egy hajóba kerülünk, végül mégis 5:3 arányban foglaltuk el helyünket a hajókban, és kezdtük meg a nem túl kalandos sárkányhajózást a tavon.

Levezetésképpen a csapat játszott még néhány korfballmeccset, majd az álmosak hazaindultak, a kitartóak pedig még beiktattak néhány menet pingpongot is hajnalig.

Az élmény ugyan nem volt maradandó, de kedvünket nem szegte, újra próbálkozunk a hónap végén a lágymányosi öbölben!

kanga

(fotó: kajakkenusport.hu , letölthető innen (Nr.0113))

 

Mit szólsz hozzá?

A következő HTML-kódokat is alkalmazhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>