Negyedik évünk

Ismét eltelt egy év az életünkből, a Gerillahoki életéből. Tegnap 4 éve tartotta meg Kerekes Andris az első edzést.

Az elmúlt évünk is mozgalmas volt, ritkán unatkoztunk. Elsőként elérkezett az a pillanat életünkbe, hogy gerilla életmódunkat feladva otthonra találtunk Óbudán, a Gepárd Jégcsarnokban. Már a második szezonunkat töltjük a cicabarlangban, nem csak a heti 3 edzésünket tartjuk az óbudai jégen, kedvező időpontokban, hanem mindkét csapatunk hazai mérkőzéseinek otthonául is szolgál az egyre szépülő, fejlődő létesítmény. A következő nagy előrelépés csapatunknál az edzői stábunk bővülése volt. Elsőként Dörök Rudi csatlakozott hozzánk, ő az OB IV-es csapatunk felkészítésében vállalt oroszlánrészt. A következő “igazolásunk” az immár 4-6 fősre duzzadt kapusállományunk edzőjeként bemutatkozó Székely Csabi volt, őt váltotta februártól Várady Csaba bácsi, így most heti 1-szer kapusaink is külön foglalkozáson vehetnek részt.

Szokásunkhoz híven a tavalyi jeges szezon zárása után pár hetet pihentünk, majd újult erővel belevágtunk heti két alkalommal az erőnléti edzésekbe, maradva a jól bevált Duna parti helyszínünkön. Ezt a két edzést nyár derekán kiegészítettük egy harmadik, vasárnapi közös mozgással Budaörsön, egy speciálisan kialakított felszínű fedett pályán, ahol a görkorizás mellett a görhoki alapjaival ismerkedtünk. A nyár hamar elszállt sajnos, de véget úgy nem érhetett, hogy nem táboroztunk! Harmadik rekreációs összejövetelünket először szerveztük külföldre, a szlovákiai kis falu, Gútor full extrás jégcsarnoka, kultúrháza és egészségháza adott nekünk egy hétre otthont. Első alkalommal edzettünk két turnusban, az első 3 nap az OB IV-es csapat és a kapusaink épülését szolgálta, a következő 4 pedig a kezdőkét. Kerekes Andris, Csernus Dani és Barna Ádám edzők napi 3 alkalommal feszegették a játékosok komfortzónájának határait, de azért az esti rekreációs sörözés (kofolázás), a csapatépítésre hivatott kreatív teammunka és a táborozást záró fakultatív program sem maradt el. Az előbbi során szebbnél jobb kabalák készültek, az utóbbi keretében ezúttal egy Slovan Bratislava KHL-meccsre látogattunk el utolsó este.

Még ki se pihentük a képességfejlesztő nyaralást, máris a következő versenyszezon előkészületei közepette találtuk magunkat. És ekkor jött a következő nagy lépés: a második bajnoki szezonját kezdő TSE Gerillák OB IV-es csapat mellett útjára indítottuk AHL2-ben is csapatunkat, szintén TSE Gerillák néven. Most már a versenyidény vége felé tartunk, mindkét csapatunkról elmondható, hogy személyi összetételében ígéretesen alakul, fejlődik mindenki, az egyelőre hullámzó teljesítmény lassan, de biztosan javul, így bizakodva tekintünk a még előttünk álló mérkőzésekre, és izgatottan várjuk az újabb szezont.

És hogy mi volt még ebben az évben? Volt néhány sörözés, barátságos meccs, csajos buli, KHL-meccstúra. Voltunk önkénteskedni tavaszi, őszi és téli sportágválasztón és gyerekfesztiválon, lettek egyforma edzőmezeink, Mudra Laci profi portréfotókat készített rólunk, van szurkolói sálunk és zászlónk, lassan a szurkolói bázisunk is épül, akár 3 dobbal is buzdíthatnának. Voltunk hokis esküvőn, Czaky volt a kaposvári tévében, közös korizással leptük meg Andrist a Széna téren, igazi Winter Classic-ot játszottunk Révkomáromban, és a szülinapunkra való tekintettel most vasárnap vendégül láthatunk egy kanadai amatőrcsapatot.

Mit is kívánhatnánk ezen a napon? Nektek, Gerillák, kívánunk hatékony edzéseket, izgalmas meccseket, jóleső fáradtságot utánuk és vidám pillanatokat az off ice összejöveteleken! Magunknak kívánunk még több energiát, 48 órás napokat és azt, hogy jövőre az 5. évfordulót is Veletek ünnepelhessük!

Fogadjátok szeretettel az elmúlt évünk emlékezetes pillanataiból összeállított némafilmecskét, és gyertek vasárnap (meg szombaton) szurkolni! Hozzatok tortát és pezsgőt, a jeget és az izgalmat mi adjuk!

Hajrá, Gerillák!

Bélyegkép: Szokolay Gábor

Címkék:  ,

Mit szólsz hozzá?

A következő HTML-kódokat is alkalmazhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>