Happy Hockey Weekend, avagy hogyan fagyjunk kockára boldogan a pálya szélén

Az elmúlt hétvégénk igen eseménydúsra sikeredett, hiszen a srácok 2 bajnoki meccset játszottak az OBIV. bajnokságban, vasárnap reggel edzést is tartottunk, és zárásképpen vasárnap este a Hockey Without Borders fedőnéven turnézó kanadai fiúkkal is találkoztunk.

Elsőként szombat este az ESMTK-Druck-ker csapatát fogadtuk a hazai pályánkon. A mérkőzés izgalmasnak ígérkezett, már a szervezés során eddig nem tapasztalt nehézségekbe ütköztünk, de végül ott volt a két csapat egy helyen, és még a jég is jónak bizonyult. A bajnokság során harmadik alkalommal mértük össze erőnket az erzsébetiekkel, első alkalommal a Gerillák, második alkalommal a vendégeink győzedelmeskedtek. Érdekesség, hogy a gólok száma és aránya végül mindhárom meccsen egyforma lett.

Az első harmadot óriási lelkesedéssel, és elszántsággal kezdtük, mely szerencsére ezúttal a második harmad végét és a harmadik elejét kivéve végig megmaradt. Látványos, néha kevéssé sportszerű és kevésbé szabályos elemekkel is tarkított, dinamikus játékot láthattunk, melyben végül a szezonban másodszorra is 5:2 arányban megszereztük a győzelmet.

Vasárnap reggel bemelegítésképpen azért megtartottuk a szokásos rekreációs foglalkozást Óbudán, majd átugrottunk a Tüskesátorba, hogy a Szigeti Bikák vendégeiként lejátsszuk a hétvége második meccsét is. Az előző nap fáradtsága még az első harmadban érződött, de aztán megjött a harci kedv, és a fiúk nekiláttak a pontgyűjtögetésnek, ennek köszönhetően a végeredmény 2:7 lett, ezzel a hokihétvége második meccsének eredménye is a mi szívünket melengethette.

Rövid, részben közös kalóriapótlást és pihenést követően ismét az óbudai csarnokban találtuk magunkat, hogy a hétvége záró, tét nélküli, mégis a legizgalmasabbnak ígérkező találkozóján részt vehessünk. Ezen alkalommal a Hockey Without Borders (www.hockeywithoutborders.org) nevű kanadai szervezet turnézó csapata ellen álltunk jégre. A kanadai fiúk félelmetes tempót diktáltak, szinte lehetetlen volt nézőként követni a korong útját, csak úgy záporoztak a kapunkra a lövések. A 12:2-es végeredmény ellenére a “személyzet” számára mégis ez a meccs bizonyult a legsikeresebbnek, öröm volt ugyanis látni, hogy a bajnokságban játszott mérkőzéseken tapasztalt feszültség, idegesség teljesen eltűnt a srácokból, vidáman, mosolyogva, a játék élvezetéért játszottak ők is, nem csak a vendégeink. Azok a srácok, akik néhány órával korábban még hullafáradtan próbáltak még egy meg még egy korongot az ellenfél kapujába gyötörni az előző összecsapáson, hogy megelőzzék egymást a kanadai táblázatban, most önfeledten örültek annak, hogy fel tudták venni a tempót a másik csapat tagjaival, vagy le tudták korcsolyázni őket, esetleg a kapujukig is eljutottak.

Ezt az örömhokit szántuk a 2015-16-os versenyszezonunk méltó lezárásának, ám a sors közbeszólt, így még egy meccs pótlás hátra van a hét végén, reméljük, hogy ez sem okoz kevesebb örömet a fiúknak, mint az elmúlt hét végén játszottak.

Kedves Gerilla Fiúk, gratulálok a szezonbeli helytállásotokhoz, és kívánom, hogy idővel minden bajnoki mérkőzéseteket olyan örömmel játsszátok, mint ezt a vasárnap estit, mert csak ezért érdemes minden hétvégén kockára fagyni nekünk, a szurkolóknak!

k

A mérkőzések galériái:

2016.03.19. TSE Gerillák – ESMTK Druck-ker

2016.03.20. Szigeti Bikák – TSE Gerillák

2016.03.20. Hockey Without Borders – TSE Gerillák

Mit szólsz hozzá?

A következő HTML-kódokat is alkalmazhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>