Kik vagyunk mink?

2012 márciusában „jégkorongot mindenkinek” felkiáltással indítottuk útjára a Gerillahokit, egy olyan jégkorongos közösséget, amely napjainkra igen szélesre terebélyesedett, és folyamatosan gyűjti tagjait. Miért pont Gerilla? Mert saját jégfelület híján több helyen, több időpontban tartunk edzéseket, magyarán „odagerillázunk” a pályákra. Vannak köztünk teljesen kezdők és egészen haladók, akik már évek óta koptatják a fagyott vizet; megfordulnak nálunk kisgyerekek és olyanok, akik régebb óta gyerekek; nők és férfiak, ilyen és olyan emberek, de egy biztosan közös bennük: a jég és a jeges sportok szeretete.

Gerillahoki jeges edzés

Jégkorong- és korcsolyaedzéseinken az a célunk, hogy mindenkit, aki jelentkezik hozzánk, a lehető legjobb tudásunk szerint megtanítsunk a jégpályán való biztos helytállásra. A korcsolyázóknak a kori- és görkorifaktokon segítünk elsajátítani, hogyan mozogjanak biztonságosan és hatékonyan a jégen illetve nyolc keréken, ám a koronggal vitézkedőkre több megpróbáltatás vár. Ők külön csoportokban, több edzővel gyakorolhatnak: a kezdők teljesen az alapoktól indulnak, kori- és bottechnikát tanulnak, a középhaladó csoportunkba jelentkezőket pedig az egyéni játékképesség és a kezdő szintű taktika rejtelmeibe is bevezetjük. A leghaladóbbakat az OB IV.-es edzéseken pallérozzuk, amelyeken mélyebben belemegyünk a taktikai elemek gyakorlásába. Mindkét brigádban nagy hangsúlyt fektetünk a kondicionális képességfejlesztésre, ezért az amúgy sem könnyű jeges mozgások mellett szárazedzéseket is tartunk. Haladó tanítványaink számára 2014 óta az OB IV.-ben, míg a középhaladók és a kezdőbbek számára 2015 óta a Teljesen Amatőr Jégkorong Bajnokságban (TAJB) nyújtunk versenyzési lehetőséget.

Tábor

A Gerillahoki immár elhíresült arról, hogy tagjai segítőkészek és összetartóak. A Magyar Jégkorong Szövetségnek több alkalommal is asszisztáltunk különböző rendezvényeken ahhoz, hogy minél több leendő kis hokis kedvelje meg sportágunkat, rendszeres összejöveteleink alkalmával pedig folyamatosan építjük, formáljuk közösségünket. Így fordulhat elő az, hogy akiket időközben másfelé sodort az élet, továbbra is vissza-visszajárnak közénk, amikor tehetik. Vidám, jó hangulatú társaságunkban mindenki megtalálhatja a neki való szintet és edzésmódot, már amennyiben mondjuk nem vízisíelni szeretne (abban sajnos nem tudunk segíteni). 🙂

Gorillák

2013 szeptemberében indítottuk útjára a Gorillák csapatát, ahol korcsolyaoktatásokat és korongos edzéseket tartunk gyerekeknek, akár már négyéves kortól! Akárcsak a Gerillahokinál, a hangsúlyt itt is a jó kedvre és a jégkorong alapjainak elsajátítására helyeztük, vagyis a célunk, hogy játékos módon tanítsuk meg a lurkókat a korcsolyázás és a jégkorong fortélyaira. Akár az első lépésektől kezdve végigkísérjük és támogatjuk a fiatalokat, egészen addig, amíg kedvüket lelik az edzéseinkben.

Tárt karokkal várunk tehát mindenkit, aki szeretné tudástárát bővíteni a korcsolyázás és a jégkorong alapjaival, kortól, nemtől és előképzettségtől függetlenül! Ha megtetszettünk, keress fel minket, iratkozz fel itt jobboldalt a hírlevelünkre, vagy csak simán jelentkezz fel valamelyik edzésünkre. Légy te is Gerilla! 🙂